Berita

October 13, 2023

Loteri California dan IGT Memperkukuh Perkongsian mereka dengan Perjanjian Tujuh Tahun

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserNurul AisyahLocaliser

Pada 12 Oktober 2023, IGT Global Solutions Corporation, anak syarikat International Game Technology PLC (IGT), mengisytiharkan bahawa mereka telah menandatangani kontrak dengan California Lottery, pengendali loteri kedua terbesar di AS. Berikutan perjanjian itu, IGT akan kekal sebagai penyedia teknologi loteri utama pengendali loteri untuk tujuh tahun akan datang sehingga Oktober 2033. Tambahan pula, perjanjian itu menampilkan lima pilihan lanjutan satu tahun.

Loteri California dan IGT Memperkukuh Perkongsian mereka dengan Perjanjian Tujuh Tahun

Sambungan kontrak antara IGT dan Loteri California akan melibatkan peningkatan platform peluang kedua kepada penyelesaian OMNIA berasaskan awan terbaharu IGT. Selain itu, aplikasi sistem perniagaan California Lottery akan beralih ke awan, menawarkan fleksibiliti dan kebolehpercayaan yang lebih baik, serta membolehkan inovasi pantas. Tambahan pula, IGT akan menaik taraf sistem loteri pusatnya di California, Amerika Syarikat, kepada platform OMNIAnya sebagai sebahagian daripada susunan baharu. 

Mengulas mengenai perkongsian lanjutan itu, Jay Gendron, Ketua Pegawai Operasi Loteri Global IGT, berkata: 

"Loteri California telah mempercayai IGT untuk menyediakan penyelesaian loteri moden yang terbaik dalam kelasnya selama lebih daripada tiga dekad, memacu peningkatan jualan yang berterusan untuk Loteri dan lebih daripada $41 bilion untuk menyokong sekolah awam California. Platform promosi peluang kedua yang dipertingkatkan oleh IGT akan menyediakan fleksibiliti maksimum untuk Loteri California untuk mencipta pelbagai lukisan promosi yang menarik dan keupayaan bonus untuk pemainnya."

Di bawah perjanjian baharu, IGT akan terus menyediakan pengendali loteri yang dikawal selia dengan perkhidmatan dan penyelenggaraan sistem pusat, rangkaian komunikasi, dan lebih 140,000 perkakasan tempat jualan yang terletak di lebih 23,000 lokasi runcit. Tambahan pula, IGT akan membekalkan Loteri California dengan permainan loteri segera, perkhidmatan lapangan, keupayaan pemasaran dan penyelidikan, dan sokongan pusat panggilan. The perjanjian semasa antara dua berwajaran tinggi dalam adegan loteri akan tamat pada 2026. 

Semasa mengumumkan perjanjian baharu itu, IGT juga berkata ia telah melanjutkan perkongsiannya dengan Pan Malaysian Pools di Malaysia untuk dekad akan datang. The kontrak baru 10 tahun membolehkan IGT menaik taraf sistem teknologi PMP kepada sistem loteri Aurora.

Berita terkini

Perbelanjaan Loteri Seluruh Dunia: Trend & Kesan
2023-11-21

Perbelanjaan Loteri Seluruh Dunia: Trend & Kesan

Berita